.
Helmut Lotti
woensdag 1 september 2021

Helmut Lotti geraakt door kritiek: “dan raak ik erdoor verlamd”

"Kritiek kan mij onzeker maken. Ik heb het meegemaakt..."

Helmut Lotti staat dankzij zijn nieuwe album Italian Songbook opnieuw volledig in de schijnwerpers. “Het zijn melancholische en romantische nummers, maar de Italiaanse frivoliteit zit er net genoeg in”, verduidelijkt de zanger in Dag Allemaal. Hopelijk komt er niet te veel kritiek op het album, want kritiek is iets wat Helmut Lotti erg onzeker maakt…

“Tja, kritiek... Als die klopt, denk je: shit, ze hebben het door!” vertelt Helmut Lotti met een voorzichtig lachje. “Dan kan het gebeuren dat ik erdoor verlamd raak. Kritiek kan mij onzeker maken. Ik heb het meegemaakt”, geeft de zanger grif toe in Dag Allemaal.

“Als de kritiek gegrond is, weet je dat zelf ook, en hoopte je dat het niet zou opvallen. En als ze me op zo’n zwak punt wijzen, gaat dat zich in mijn hoofd nestelen, waar het niet mag zitten”, vertelt Helmut Lotti in Dag Allemaal.

Al is er natuurlijk ook een ander soort kritiek. Kritiek die nergens op slaat en er compleet over is: “De ene keer kan ik daar eens mee lachen, maar soms is het zo geformuleerd dat ik me onrechtvaardig behandeld voel”, klinkt het bij Helmut Lotti in Dag Allemaal.