.
Helmut Lotti
donderdag 29 juli 2021

Helmut Lotti: “De natuur is de baas”

Helmut Lotti woont dichtbij Durbuy...

Zanger Helmut Lotti woont in een dorpje niet zo ver van Durbuy. Ook op hem hebben de overstromingen een diepe indruk nagelaten. Helmut zelf was op het moment van de ramp niet thuis en ook zijn woning bleef gespaard.

Toen Helmut naar huis reed zag hij wat een schade er allemaal was aangericht. “Ik kon niet via Luik want er waren tunnels gesloten, dus ben ik via Namen gegaan en ben zo Durbuy gepasseerd. De situatie daar was heel ernstig. De wegen stonden nog steeds onder water, er zat ongelofelijk veel stroming op. Echt indrukwekkend, die kracht. Als het erop aankomt, is de natuur de baas, dat is duidelijk”, vertelt Helmut in Story.

Helmut is onder de indruk hoe de buurtbewoners met het drama omgaan. “In de eerste plaats waren ze geschokt. Daarna denken ze maar aan één ding en dat is puin ruimen en hopen dat ze alles weer proper krijgen. Ik ben ervan geschrokken hoe rustig iedereen blijft”, zegt Helmut

Ook Helmut draagt zijn steentje bij en biedt hulp aan, aan het Rode Kruis. “Ik heb geld gestort aan het Rode Kruis. Ik heb de indruk dat de getroffen mensen heel veel hulp krijgen, ze worden overstelpt met kleren, maar ik denk dat ze vooral nood hebben aan eten en handkracht maar ook aan rust”, aldus Helmut.