.
Helmut Lotti
maandag 31 januari 2022

Helmut Lotti: “bekend zijn heeft ook zijn voordelen”

Hij stond in een Speedo aan het zwembad

We horen bekende Vlamingen of bekende artiesten wel eens klagen dat bekend zijn niet altijd zo voordelig is en dat het heel wat nadelen met zich meebrengt. Toch zijn we er zeker van dat bekend zijn ook heel wat voordelen heeft. Dat bevestigt ook zanger Helmut Lotti in Humo.

“Soms raak je ergens makkelijker binnen. Dat is wel fijn. Het is ook al gebeurd dat ze mij op restaurant een fles champagne komen aanbieden, gewoon omdat ik Helmut Lotti ben. Dat vind ik dan weer gênant, zeker die keer dat er een koppel naast ons zijn verloving zaten te vieren en zij niets kregen. Ik heb hen dan van onze fles laten meedrinken.”

Helmut weet dat mensen soms van hem profiteren en dat ‘nee’ zeggen niet altijd even gemakkelijk is. “Wanneer zeg ik ‘nee’? Soms ben ik gehaast of past het niet om iets te signeren of een selfie te maken.” En dat doet Helmut terugdenken aan een grappig moment. “Ik was in het zwembad van Center Parcs. Ik was één van die nerds die nog een spannende Speedo droeg en geen zwemshort. Op een bepaald moment komt er een vrouw naar mij en ze vraagt me om een handtekening. Stond ik daar: ‘Euh, waarmee zal ik schrijven?”