.
News Image

Helle Vanderheyden is in 2019 Assepoester

Weer een leuke uitdaging voor Helle Vanderheyden. 


Terwijl Doornroosje, het allereerste sprookje van Deep Bridge binnen enkele weken naar de Koningin Elisabethzaal aan de Antwerpse ZOO trekt, maakt het productiehuis de opvolger bekend. Vanaf de paasvakantie 2019 neemt Assepoester het toverstokje over. ‘Assepoester’ is een klassieker en blijft van alle tijden, magisch en ontroerend. Je beleeft de transformatie van een verlegen meisje tot een oogverblindende prinses met glazen muiltjes, op zoek naar liefde en geluk. De hoofdrol is weggelegd voor Helle Vanderheyden. Voor Helle is het na Sandy in ‘Grease’ enkele jaren geleden, haar tweede hoofdrol in een musical.
Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze mee in de musicals ‘The Producers’, ‘Domino’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’. In ‘Grease’ kaapte ze de rol van Sandy weg. Ze vertolkt sinds het 21e seizoen studente Martha in de comedyserie ‘De Kotmadam’ op VTM. In ‘Geubels en de Belgen’ speelde zij de vrouw van Philippe Geubels. Bij de kinderen is Helle bekend als prinses Iris uit de Studio 100-tv-reeks ‘Prinsessia’.


Helle: “Assepoester wordt mijn vierde productie voor Deep Bridge. Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen krijg om de titelrol te spelen, mijn voeten jeuken al om het schoentje te passen. Want wie zegt nu nee tegen een prachtige baljurk, een koets en een knappe prins?”
Vanaf 6 april in Theater Elckerlyc in Antwerpen, 19 april in Capitole Gent en 27 april Ethias Theater Hasselt. Tickets kosten tussen €22,00 en €37,00 euro.


Tickets zijn vanaf zondag 26 augustus te koop via www.deepbridge.be

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Helle Vanderheyden

Meer Over:

Helle Vanderheyden