.
Eurosong 2016
donderdag 19 januari 2023

Heisa rond winnaar ‘Eurosong’ voorrondes

Falend stemsysteem roept vragen op

Op 9 mei gaat een artiest ons land verdedigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. En het worden niet The Starlings zoals men had verwacht maar wel Gustaph.

Met zijn uptempo nummer ‘Because of you’ kon hij vooral de vakjury overtuigen en daar is nogal wat discussie rond.

‘De Vlaamse Boy George’, zoals hij al genoemd wordt, kon zijn eigen oren niet geloven maar was doodgelukkig toen bleek dat hij de winnaar was. “Ik had mijn kansen niet hoog ingeschat”, bekent hij aan TV Familie.

Bij de andere deelnemers zoals The Starlings en Pat Krimson en Loredana was de sfeer totaal anders. Iedereen was wel heel blij voor Gustaph en gunde hem zeker de overwinning maar anderzijds bleek dat er tijdens de publieksstemming een overbelasting was van de VRT MAX-app. Daardoor kon niet iedereen via die weg stemmen en dus enkel via sms.

Er komt evenwel geen hertelling want “De VRT is niet aansprakelijk voor problemen bij de telecomoperatoren”, verneemt TV Familie van de zender. Wat hen betreft heeft Gustaph eerlijk gewonnen. En ook de concurrenten kijken niet naar het falende stemsysteem. De vakjury wordt echter wel geviseerd.