.
News Image

Heiligschennis breekt Vlaams naaktmodel zuur op

Marisa Papen riskeert gevangenisstraf in Turkije.


De Turkse overheid heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen het Vlaams naaktmodel Marisa Papen. De 28-jarige Papen poseerde twee jaar geleden in haar blootje in de Hagia Sofia-moskee. Die foto’s werden uiteraard via het web intensief gedeeld en dat is niet naar de zin van de Turkse overheid.



Papen gebruikte in 2018 onder andere de Turkse vlag waarop zij naakt te poseerde. Er is sprake van het vernederen van de Turkse staat en dat kan het model zuur opbreken. Volgens Hln.be was er niet echt een plan toen Papen samen met haar fotograaf naar Istanboel trok. De twee kochten er in een lokale winkel een boerka en besloten naar de Hagia Sofia te trekken. De voormalige moskee werd weliswaar al bijna een eeuw geleden ontwijd werd, vandaag de dag is het een populair museum.



Volgens Hln.be poseerde Papen amper vijf seconden naakt en mochten er geen foto’s van bestaan, dan zou niemand er wat van weten. Er waren op dat moment namelijk geen bezoekers in de buurt. Toch zouden enkele Turken klacht ingediend hebben tegen Marisa Papen. Zij kreeg in Turkije al vrij snel de politie over de vloer.



“Als ik me naakt laat fotograferen op plekken die als ‘heilig' gezien worden, wil ik bewust op een knopje drukken bij mensen. Ik wil dat ze gaan nadenken: wat kan er zo verkeerd zijn aan een naakt lichaam? Ik wil taboes blijven doorprikken”, vertelde Marisa Papen twee weken geleden nog in Nina. Het model weet maar al te goed waarom zij controverse uitlokt. “Ik zat onlangs in een Italiaanse talkshow. Mijn naaktfoto bij het Vaticaan lag ter discussie. ‘Waarom doe je dat op onze meest heilige plaats?', vroeg men. Mijn antwoord was simpel: voor mij is heel de aarde heilig. Het is niet aan een godsdienst om te bepalen welke plaatsen heilig zijn.”


Bio van Marisa Papen

Meer Over:

Marisa Papen