.
Prins Laurent en Helmut Lotti
vrijdag 5 mei 2023

Heeft Prins Laurent meer aan de Staat betaald dan omgekeerd?

Broer Filip kreeg een geldbonus door te trouwen

De omstreden prins Laurent krijgt een vierdelige docureeks op Canvas naar aanleiding van zijn verjaardag. Hij wordt zestig en is al bijna even lang de rebel in het koningshuis.

Toch komt regelmatig naar boven dat hij eigenlijk zelf vaak het slachtoffer was van zijn afkomst. Hij miste moederliefde, kreeg op die manier een onomstotelijke liefde voor dieren en hield van de vrouwen en zij van hem.

Ook op geldvlak kwam hij heel vaak in opspraak. “Ik heb meer aan de Staat betaald dan omgekeerd, miljoenen euro’s aan belastingen”, beweert Laurent. Het Nieuwsblad ontdekte dat hij het eind de jaren negentig jaarlijks met 170.000 euro moest rooien.

Toen broer Filip in 1999 trouwde en daar een bonus voor kreeg, bovenop een verdubbeling van zijn dotatie, en ook Astrid een dotatie kreeg, wou Laurent dat uiteraard ook, zo vernam Het Nieuwsblad.

Toen zus Astrid ook een dotatie ontving, haalde Laurent alles uit de kast om ook zo’n jaarlijkse cheque te krijgen. Mede door het lobbywerk van Herman De Croo lukt dat uiteindelijk, goed voor 272.000 euro.

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent