.
Adriaan Van den Hoof
zaterdag 11 juni 2022

Heeft de reputatie van Adriaan Van den Hoof een deuk gekregen?

Hij had het anders kunnen aanpakken

Het lijkt jammer genoeg een trend geworden: de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. De één na de andere BV wordt beschuldigd van dingen die niet door de beugel kunnen en daar is Adriaan Van den Hoof de volgende in het rijtje.

Volgens enkele getuigen zouden er zaken gebeurd zijn in de privésfeer van Adriaan die absoluut niet goed te praten zijn. Dat ze in de privésfeer zijn gebeurd, is volgens velen geen excuus om zich achter te verschuilen.

“Je loopt nu eenmaal in de kijker als tv-gezicht en het is maar normaal dat de VRT – of eender welk bedrijf – verwacht dat je haar kernwaarden ook buiten de bedrijfsmuren uitdraagt. Respect tonen, vrouwvriendelijk en zorgzaam zijn… het is maar normaal dat een bedrijf er een probleem van maakt wanneer die zaken niet gegarandeerd kunnen worden. Je raakt er ook de organisatie mee”, klinkt het bij Jeroen Wils, voormalig VTM-journalist in Dag Allemaal.

Het ziet er naar uit dat de reputatie door de voorvallen en beschuldigingen heel wat schade heeft gekregen. Adriaan zijn comedyvoorstelling in Koksijde werd al afgelast omdat er nu toch niet zonder zorgen zou kunnen gelachen worden.

Toch had Adriaan zijn reputatie nog een beetje kunnen redden, volgens Jeroen Wils. “Adriaan had het volgende kunnen zeggen: ‘Het klopt dat er een aantal feiten naar boven zijn gekomen. Ik begrijp dat dit alles vragen oproept. Ik zal er alles aan doen om op die vragen te antwoorden en ten volle mee te werken aan het onderzoek. Het is wel duidelijk dat er mensen zijn die hun vertrouwen in mij hebben verloren, en daar wil ik mij dan ook voor verontschuldigen.” Enkele ‘eenvoudige’ woorden die misschien heel wat schade hadden kunnen voorkomen.

Bio van Adriaan Van den Hoof