.
News Image

Heeft Annelien Coorevits een alcoholprobleem?

Annelien Coorevits: “ik heb leren drinken”


Annelien Coorevits dronk vroeger geen alcohol, maar die tijd ligt achter haar. Ondertussen heeft ze zichzelf léren drinken. “Ik ben een autodidact,” lacht de presentatrice van Temptation Island in Humo.



Annelien Coorevits dronk vroeger geen alcohol omdat ze er helemaal niet tegen kon. “Na een half glas zat het al in mijn hoofd en schoot ik in paniek omdat ik de controle kwijt was.” Maar er was natuurlijk ook een andere reden. “Op café staan altijd wel enkele mensen klaar met hun gsm: om een selfie met mij te maken, of om me te filmen als ik tipsy word.” Annelien Coorevits wil dan ook vermijden dat ze op al te gênante foto’s terecht komt. En daarvoor heeft ze de ideale oplossing gevonden. “Als ik drink, is dat dus bijna altijd thuis. Dat klinkt zielig, maar het is ook leuk, hoor,” lacht Annelien Coorevits in Humo.



Aangezien Annelien Coorevits erg slecht tegen alcohol kon heeft ze zichzelf thuis léren drinken, zodat ze er toch een béétje tegen kon. Maar ondertussen merkt ze dat ze alcohol steeds meer nodig heeft. “Ik merk dat ik alcohol met ouder worden steeds meer nodig heb,” onthult Annelien Coorevits in Humo. “Dat klinkt problematischer dan ik het bedoel,” voegt ze er lachend aan toe. “Als ik ’s avonds na een stresserende werkdag thuiskom en merk dat er in het huishouden weer geen kloten is gedaan, dat alles overhoop ligt en de kinderen rumoerig zijn, denk ik: tijd voor een aperitief! En echt, daarna kan ik er weer beter tegen,” geeft de echtgenote van voetballer Olivier Deschacht toe. “Een klein glas alcohol kan wonderen doen voor mijn geduld,” aldus de presentatrice. Toch heeft Annelien Coorevits geen alcoholprobleem.



“Ik zuip nooit om te zuipen, en ik drink geen vuiligheid,” is Annelien Coorevits duidelijk. Toch experimenteerde ze ooit eenmalig met harddrugs. “Ik was benieuwd naar wat het met mij zou doen. Godzijdank vond ik het helemaal niet tof – ik ben gewoon op mijn bed gaan liggen tot het voorbij was,” getuigt Annelien Coorevits. Toch ziet ze drugs een alsmaar groter probleem worden. “Ik zie meer en meer mensen die aan de drugs zitten. Het wordt steeds vaker gezien als ‘het nieuwe drinken’. Ik vind dat problematisch,” klinkt het bij Annelien Coorevits in Humo.