.
Hans Ligtvoet en Sandrine André
donderdag 19 augustus 2021

Hans Ligtvoet vervangt Steven Goegebeur in Assisen 3

Samen met zijn vrouw in theatervoorstelling

"Dames en heren van de jury, we mogen weer..."
Op 5 september is er de langverwachte première van "Assisen 3, De Wurgmoord" in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Ruim anderhalf jaar geleden, amper één dag voor de première, sloeg het noodlot van de pandemie toe met als gevolg een volledige lockdown van het dagelijkse leven en dus ook de sluiting van alle theaters. Uitgestel betekent gelukkig geen afstel en de komende weken duiken Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Danni Heylen, Marijn Devalck, Sandrine André, Frans Maas en Linda De Ridder opnieuw de repetitieruimte in onder deskundige begeleiding van regieassistent Jaak Lema. Eén opvallende wissel in de cast is meteen te zien op de affiche. Acteur Hans Ligtvoet zal de rol van de beklaagde vertolken.
Producenten James Cooke en Bob Jennes en de voltallige cast en crew van productiehuis Uitgezonderd. popelen van ongeduld om eindelijk weer, vanaf 5 september, het theaterpubliek, live, te mogen begeesteren met hun pleidooien, getuigenissen en smeekbeden. James Cooke getuigt: "We waren genoodzaakt om het geduld van ruim 12 000 theaterbezoekers op de proef te stellen gedurende ruim anderhalf jaar. Ik verwacht mij dan ook aan een prachtige ontlading, zowel op de scène als in de theaterzaal."

De nieuwe speelperiode van "Assisen 3, De Wurgmoord" loopt van zondag 5 september tot en met zondag 26 september 2021 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Het verhaal
Kaartlegster Rita Celis werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, U dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze "Assisen 3, De Wurgmoord".

Cast
Procureur Des Konings Durieux: Francesca Vanthielen
Advocaat Colin: Kürt Rogiers
Voorzitter: Frans Maas
Slachtoffer Rita Celis: Danni Heylen
Beschuldigde Raf De Graeve: Hans Ligtvoet
Getuige Roger Machiels: Marijn Devalck
Getuige Sophie Meulders: Sandrine André
Getuige Marcella De Weert: Linda De Ridder

Assisen 3, De Wurgmoord is een productie van Uitgezonderd.
Regie: Frank Van Laecke
Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer
Regie-assistentie: Jaak Lema

Locatie: Theater Elckerlyc
Vanaf 5 september tot en met 26 september (première op zondag 5 september om 15u00)

Info & tickets: www.uitgezonderd.be

Bio van Hans Ligtvoet, James Cooke en Sandrine André