.
Gert Verhulst en Hans Bourlon
maandag 25 juli 2022

Hans Bourlon: “We kijken naar Kroatië en Roemenië”

Studio100 koestert ambities in Balkan en Oost-Europa

Zoals voor veel bedrijven was 2020 ook voor Studio100 een rampjaar. Alle pretparken moesten halsoverkop de deuren sluiten en theatervoorstellingen konden niet langer doorgaan. Het bedrijf zag hun omzet dan ook met bijna 70 miljoen euro achteruitgaan.

Gelukkig gaat het intussen opnieuw de goede kant op, sterker nog; de Studio100-groep sloot 2021 opnieuw af met winst. Dat lezen we in Trends.

Deze positieve evolutie laat medeoprichter en topman Hans Bourlon opnieuw dromen van overnames in het buitenland. Studio100 heeft op dit ogenblik al parken in Duitsland en Polen, maar koestert ook plannen in Kroatië en Roemenië.

“Al doet de oorlog in Oekraïne even schrikken”, bekent Bourlon. “Het is allemaal plots dichtbij, ook in Polen, waar we al twee parken hebben. We hopen een derde in Gdansk snel gerealiseerd te krijgen. Ik ben er geweest en kan je zeggen dat de mensen zich daar veel zorgen maken”, klinkt het verontrust bij Bourlon.

De oorlog in Oekraïne heeft vooralsnog geen impact op de bezoekersaantallen in Polen. De cijfers in Trends tonen aan dat Studio100 in 2021 een omzet van maar liefst 174 miljoen euro realiseerde.

Bio van Hans Bourlon

Meer Over:

Hans Bourlon