.
Hans Bourlon
maandag 20 juni 2022

Hans Bourlon: “Dit was het ergste wat kon gebeuren”

Coronacrisis hakte er stevig in bij Studio100

Dat de coronacrisis diepe financiële wonden geslagen heeft, is een open deur intrappen. Ook Studio100, het bedrijf van Gert Verhulst, zag zwarte sneeuw. In Trends maakt medeoprichter Hans Bourlon de balans op na twee jaar corona.

“Er zijn zorgelijke tijden geweest”, bekent de topman van Studio100. “Het was als een emmer met een gat onderin. Je ziet het waterpeil voortdurend zakken en je weet dat je maar op één manier failliet kunt gaan: als het geld op is en je niet meer kunt betalen”, vertelt Bourlon.

Allerlei noodscenario’s werden op tafel gegooid toen het pretpark de deuren moest sluiten en ook theatervoorstellingen verboden werden. Gelukkig is het tij ondertussen aan het keren, al lijkt nog niet alles terug even sterk aangezwengeld te zijn.

“De theaterticketverkoop is nog niet wat hij was voor corona”, bekent Bourlon in Trends. “Ik weet niet waaraan het ligt. Misschien dat het indoorelement en de bezorgdheid over het najaar een rol spelen.”

Toch vertrouwt de compagnon van Gert Verhulst erop dat alles weer zal goedkomen. Over het nakende najaar maakt hij zich evenmin zorgen. “Marc Van Ranst maakt zich sterk dat er in het najaar geen enkele sector zal moeten sluiten en ik heb nogal wat vertrouwen in het kunnen van die man”, besluit Bourlon hoopvol in Trends.

Download onze app voor Android of iOS