.
Hannelore Simoens
zondag 5 november 2023

Hannelore Simoens: “Ons brein zit anders in elkaar”

Ze vindt het verschrikkelijk

Iedereen heeft in het leven wel iets wat hem of haar ongelukkig maakt. Bij Hannelore Simoens is dat vooral het feit dat onze wereld nog altijd heel mannelijk is.

Overal, in de politiek, bedrijven en zowat de hele maatschappij is volgens Hannelore nog altijd teveel bepaald door testosteron.

“Ook de manier waarop we naar goed leiderschap kijken, is nog altijd vanuit een heel mannelijk perspectief. We gaan er al te lang van uit dat mannen en vrouwen dezelfde soort mensen zijn en dat het dus allemaal niet uitmaakt. Maar mannen en vrouwen zijn heel verschillend. We zitten lichamelijk anders in elkaar, functioneren hormonaal verschillend, ons brein zit anders in elkaar”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Hannelore zou liever wat meer vrouwen aan de top zien, zodat het misschien uiteindelijk allemaal een beetje kan veranderen.

“Nu ik een dochtertje krijg, merk ik dat ik er extra gevoelig aan ben. Ik heb lang niet gezegd dat ik zwanger was, omdat ik wist: de maatschappij gaat me nu anders bekijken en ik ga kansen missen. Ook na de bevalling trouwens. Ik zal drie maanden moederschapsrust nemen en ik doe dat gráág, maar waarom vinden we het zo evident dat de vrouw dat maandenlang doet en de man niet?”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Hannelore Simoens

Meer Over:

Hannelore Simoens