.
Hannelore Simoens
maandag 8 mei 2023

Hannelore Simoens: “Men maakt geen onderscheid tussen man of vrouw”

Er doen weinig vrouwen mee

‘Special Forces: Wie Durft Wint’ is een nieuw programma dat op VTM te zien is. 11 bekende deelnemers nemen het tegen elkaar op en opvallend genoeg doen er meer mannen mee dan vrouwen.

Alleen Hannelore Simoens, Laura Tesoro en Ann Wauters durfden de uitdaging aangaan. Ann en Hannelore kenden elkaar al van bij ‘De Verraders’?

“Laura kende ik nog niet, maar we hadden een instant klik. Man of vrouw, daar maken ze bij de Special Forces geen onderscheid in. Met mijn 1m65 was het niet evident om een loodzware rugzak mee te sleuren. Dat de Special Forces géén vrouwelijke leden hebben, zegt genoeg, denk ik”, zegt Hannelore in Dag Allemaal.

Het is een wedstrijd, maar geen afvalrace. Iedereen wil zo ver mogelijk geraken en iedereen mag elkaar helpen om het zo ver mogelijk te halen.

Naast Ann Wauters kende Hannelore ook Georges-Louis Bouchez uit de Wetstraat, waar ze vaak aan het werk is. “De weken voor de start van de opnamen zei ik hem telkens dat hij moest trainen, maar hij vond er de tijd niet voor. Laat ons zeggen dat het ook voor hem geen ‘walk in the park’ is geworden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Hannelore Simoens