.
Hannelore Simoens
donderdag 9 november 2023

Hannelore Simoens: “Is dat niet de normale gang van het leven?”

Ze wil geen sorry zeggen

Het is heerlijk als je bij iemand terecht kunt aan wie je je problemen kan toevertrouwen en met wie je de lastigheden van het leven kan delen. Ook Hannelore Simoens deelt veel met haar partner. Maar niet altijd.

“Door ze te delen, mijn lastigheden, worden ze soms net zwaarder, vind ik. Vaak voelt het beter om er niemand mee lastig te vallen, dan gaat het na een tijdje vanzelf wel weer liggen. Ik deel ook weleens dingen met vriendinnen, maar ook bij hen: gedoseerd. Ik zal, in een gesprek, al snel zeggen: 'Genoeg over mij, hoe is het met jóu?' Ik ben op dat vlak een betere luisteraar dan een prater, denk ik”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Bij het leven hoort soms ook een moment waarop je ‘sorry’ zou willen zeggen tegen iemand. Maar Simoens lijkt niet meteen sorry te willen zeggen aan iemand.

“Já, er zijn conflicten geweest en já, er zijn vriendschappen gesneuveld, maar is dat niet de normale cyclus van het leven? Mensen komen en mensen gaan. Ik ben op dat vlak nogal hard, denk ik. Niet zo vergevingsgezind. Als je mij hard kwetst, komt het niet meer goed. Waarmee ik bedoel: als ik één keer de lelijkheid van iemand heb gezien, hoeft het voor mij niet meer. Maar om daar dan sorry voor te zeggen? Nee. Vriendschappen stoppen, dat hoeft geen drama te zijn.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Hannelore Simoens

Meer Over:

Hannelore Simoens