.
Hannelore Simoens in De Verraders
woensdag 16 februari 2022

Hannelore Simoens: “Ik ga niet plots minder goeie vragen stellen aan de premier”

"Ik zal mijn belofte nooit verbreken"

Na 'BV-darts' is VTM Nieuwsjournaliste Hannelore Simoens nu ook te zien in ‘De Verraders’. Ze is dan wel niet aangeduid als verrader, ze heeft zich toch voluit voor het spel gegeven als trouwe bondgenoot. “Verrader spelen zou totaal tegen mijn aard in zijn. Ik vind het belangrijk om niet te liegen, bedriegen of verraden. Als iemand iets me vertelt , ga ik daar vertrouwelijk mee om. Ik zal mijn belofte nooit verbreken, ook niet in een spel.”

Voor Hannelore was het vrij snel duidelijk dat ze ‘ja’ zou zeggen op de vraag of ze zou willen meespelen met ‘De Verraders’. ‘Ik wil later geen spijt hebben van de dingen die ik niet heb gedaan. Ik vind ook niet dat mijn deelname iets afdoet aan mijn werk als journaliste. Ik ga nu niet plots minder goede vragen stellen aan premier De Croo”, lacht Simoens in Story.

Door deel te nemen aan het programma heeft de journaliste heel wat geleerd. Dingen die ze meeneemt in haar job. “In mijn job stel ik al heel veel vragen en ben ik getraind om goed te luisteren en de juiste onderwerpen eruit te halen. Het spel heeft mijn impulsen nog versterkt. Na de opnames zag ik dagenlang overal verraad. Extra handig in de Wetstraat.”

Download onze app voor iOS of Android