.
Hanne Troonbeeckx
donderdag 21 maart 2024

Hanne Troonbeeckx: “Wat is dat toch met mij?”

Ze voelde zich zo anders

Hanne Troonbeeck heeft het altijd wel moeite gehad met grote druktes. Druktes in de lagere school en hogeschool gaven haar veel prikkels, waardoor het vaak leek of ze moeilijk kon volgen en waardoor ze het ook niet lang volhield op de hogeschool.

“Ik dacht toen vaak: ‘Wat is dat toch met mij?’, ‘Waarom ben ik zo anders?’. Zo... ongelukkig? Het was pas toen ik toevallig op een boek stootte dat ik het allemaal ben beginnen te begrijpen. Ik zou op reis vertrekken, ik ging nog langs de boekhandel en op een kaft las ik: 'Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?' Ik dacht: Dat is het. Dat is exact hoe ik mij voel”, zegt Hanne in Het Laatste Nieuws.

Wie hoogsensitief is, gaat heel erg in detail denken. Voor elke bijgedachte die iemand heeft, heeft iemand met hoogsensitiviteit er tien.

“Daardoor worden dingen heel snel ingewikkeld of moeilijk. Als je daar geen rekening mee houdt, wordt het leven al snel stressvol en zwaar. En dus moet je leren luisteren naar jezelf. Is iets te veel? Doe het dan niet. Doe je niet graag bedrijfspresentaties? Laat het dan. Is je batterij plat? Blijf dan gewoon thuis. Dat maakt je niet flauw of saai of belachelijk. Je bent gewoon hoogsensitief.”

Bio van Hanne Troonbeeckx

Meer Over:

Hanne Troonbeeckx