.
Hanne Troonbeeckx en Steffen
woensdag 3 april 2024

Hanne Troonbeeckx: “Ik weet amper wat ik kom doen”

Maar ze moest iets zot doen

Toen Hanne Troonbeeckx 6 maanden thuis zat nadat ze bijna in een depressie terecht kwam, werd ze uitgedaagd door haar huisarts. Eerst met kleine opdrachten en nadien met steeds grotere opdrachten. Zo werd ze gevraagd om eens iets zots te doen. En dus schreef ze zich in voor de screentest van omroepster bij VTM.

“De inkomhal van VTM ziet die ochtend zwart van de meisjes. Ze zijn hun tekstjes aan het oefenen en lijken goed voorbereid. Ik niet, ik weet amper wat ik kom doen. Ik heb ook geen zenuwen, want ik ben hier enkel voor m'n opdracht, maar lang verhaal kort: van de 700 meisjes blijven er die dag vier over. En ik ben er één van”, zegt Hanne in Het Laatste Nieuws.

Een paar dagen later krijgt Hanne telefoon en krijgt ze te horen dat ze een te fel Limburgs accent heeft. Ze wordt dus niet gekozen als omroepster.

“Ik vond het oké, maar besloot wel om dictie te gaan volgen. Een paar maanden later: opnieuw telefoon. VTM. Er is nog altijd geen omroepster gevonden en of ik eens kan langskomen, 'want we zouden toch eens willen uitzoeken hoeveel werk er is aan dat Limburgs accent'. We bellen een paar minuten, en dan zegt de stem aan de telefoon: 'Wat gek, ik hoor je accent niet meer.' 'Kan kloppen', leg ik uit, 'want ik heb dictie gevolgd'. 'Kom dan morgen je contract maar tekenen', en zo geschiedde.”

Bio van Hanne Troonbeeckx

Meer Over:

Hanne Troonbeeckx