.
Hanne Troonbeeckx
donderdag 28 maart 2024

Hanne Troonbeeckx: “Ik had die focus gewoon niet”

Ze sukkelde in een depressie

Niet iedereen is blij met de keuzes die ze maken in het leven. Zo zou Hanne Troonbeeckx haar hogeschool graag opnieuw willen doen. Ze heeft boekouding gestudeerd en dat is de slechtste keuze ooit geweest.

“Voor boekhouden heb je focus nodig en dat had ik niet. Al na een paar maanden ben ik ermee gestopt en ben ik voor het bedrijf van mijn papa, een landschapskantoor, gaan werken. Op, godbetert, de boekhoudafdeling. Ik heb dat drie jaar gedaan, maar eigenlijk zonk ik weg. Ik had alles om gelukkig te zijn, ik weet het wel, maar toch. Ik weende veel, ik heb naar de dokter gebeld, hij zei: 'Je bent in een depressie aan het vallen' en ik ben gestopt met werken. 'Ik geef je een week', zei hij. Een week werd een maand. Een maand werd zes maanden”, zegt Hanne in Het Laatste Nieuws.

Tijdens die zes maanden ging ze regelmatig op gesprek bij de huisarts en elk bezoek kreeg ze een opdracht. Het begon met kleine dingen, maar die werden steeds groter.

“De kleine opdrachten gingen goed, maar ze werden steeds groter en groter. Na zes maanden zei hij: ‘Doe eens iets zots. Iets dat ik niet van jou verwacht.’ In diezelfde week kijk ik op tv toevallig naar VTM en zie ik Pascale Naessens zeggen dat ze een collega zoekt. Een omroepster. 'Stuur ons een brief', zegt ze, 'dan nodigen we je uit'. En effectief, ik schrijf een brief. Er komt een brief terug en ik mag langskomen voor een screentest.”

Bio van Hanne Troonbeeckx

Meer Over:

Hanne Troonbeeckx