.
Hanne Decoutere
donderdag 4 augustus 2022

Hanne Decoutere: “We moeten er altijd meteen bij zijn”

Ze werkt 10 jaar als nieuwsanker

Sommige mannen zullen het niet ontkennen dat ze speciaal naar het VRT-journaal kijken om Hanne Decoutere aan het werk te zien. Ze doet haar job nu al tien jaar en geniet nog steeds even hard als in het begin.

In Humo blikt ze terug op enkele hoogtepunten van haar 10-jarige carrière als nieuwsanker. “Ik heb heel wat hoogtepunten gekend, ik zou er een hele lijvige extra uitzending van kunnen maken. Maar dat ik getrouwd ben, 4 dagen voor mijn debuut als anker, dat zal me toch altijd bijblijven.”

Een kersvers nieuwsanker dat 4 dagen voor haar debuut trouwt, dat vraagt natuurlijk om de nodige persfotografen. Iets waar Hanne het voordeel van probeert in te zien.

“Het leverde grote gêne op, maar ook vooral heel mooie foto’s. Maar naast mijn huwelijk waren ook mijn kinderen Anna en Vincent en het programma ‘Hanne danst’ enkele mooie hoogtepunten van de voorbije tien jaar.”

Dat ze in die tien jaar ook met corona zou te maken krijgen, dat had ze natuurlijk niet meteen verwacht. “We hebben toen moeten leren om nog korter op de bal te spelen. Tien jaar geleden gingen we alleen onverwachts op antenne als er iets gebeurde zoals 9/11, nu checken mensen bij onheil hun smartphone, en dan moeten wij er ook zijn.”

Bio van Hanne Decoutere

Meer Over:

Hanne Decoutere