.
Hanne Decoutere
zondag 11 september 2022

Hanne Decoutere: “Ik voelde mij onmisbaar”

Het gebeurde allemaal 10 jaar geleden

Het is tien jaar geleden dat Hanne Decoutere in het huwelijksbootje stapte met haar man. Maar het is ook tien jaar geleden dat Hanne aan de slag ging als journaalanker bij VRT. En daar is ze zelf best wel van onder de indruk.

“Het is ook tien jaar geleden dat ik mijn eerste interview gaf. Er is de voorbije tien jaar ook ontzettend veel gebeurd. Eerst mocht ik ‘Het Journaal Laat’ presenteren, en daarna dat van ’s middags en ’s avonds. Een mooie evolutie”, zegt ze in Het Belang van Limburg.

Het waren drukke jaren voor Hanne en ze moet toegeven dat het misschien soms wat teveel werd. Voltijds werken en kinderen opvoeden, het heeft veel van haar gevraagd.

“Ons zoontje heeft in zijn eerste levensjaar geen enkele nacht doorgeslapen, maar ik ben wel meteen na mijn zwangerschapsverlof weer gaan werken. Misschien wel omdat ik dacht dat ik onmisbaar was, maar nu weet ik dat niemand onmisbaar is.”

Toen Hanne begon te werken was ze 32 jaar. Toch wel een verschil met de Hanne die ze nu is. “Los van het moederschap en mijn carrièrewendingen denk ik dat ik gegroeid ben als persoon. Toen ik 32 was, was ik nog een meisje dat kwam proeven van de grote tv-wereld. Nu ben ik – vind ik – een zelfzekere vrouw. Als ik aan de uitzending begin, denk ik: ‘Dit is mijn stoel, mijn studio’ en ik vat de koe bij de horens.

Bio van Hanne Decoutere

Meer Over:

Hanne Decoutere