.
News Image

Halloweenspecial Weg Zijn Wij

Griezelen in Weg Zijn Wij...
Komende zaterdag 22 oktober staat Weg zijn wij helemaal in het teken van Halloween. In deze special trekken Sien Wynants, Marcel Vanthilt en Steven Goegebeur er samen op uit. ​Halloween wordt al jaren uitbundig gevierd in Amerika en die hype waait over naar ons land.  Maar… wat betekent de dag voor onze drie BV’s?

Sien weet dat Halloween staat voor All Hallows´ Eve, de avond voor Allerheiligen. Zij brengt dan ook graag een bezoek aan een van de mooiste begraafplaatsen van ons land, om er op zoek te gaan naar menselijke verhalen. Wanneer het trio er het graf van een oude bekende tegenkomt, raakt Marcel ontroerd.

Marcel neemt zijn twee weekendgenoten mee naar een kasteel dat hij volledig heeft afgehuurd. Hij nodigt ook nog twee spokenjagers uit om samen met hen het kasteel te ontdekken. En ze krijgen er de kans om met een entiteit te praten...

Of iedereen nadien goed geslapen heeft, is niet meteen duidelijk, maar het weekend wordt afgesloten door Steven. Hij trekt met Sien en Marcel richting Kasterlee, het pompoendorp van België. In Kasterlee wordt er jaarlijks een pompoenregatta gehouden en Steven daagt Sien en Marcel uit om tegen hem te racen, in een pompoen. Terwijl de drie BV’s pompoenracen, bereidt kok Dirk Ver Heyen een fijne maaltijd met uiteraard pompoengerechten.

Wie geïnspireerd werd door de Halloweenspecial, kan op zondag 23 oktober naar de echte pompoenregatta in Kasterlee gaan kijken.

Weg zijn wij: Halloweenspecial op zaterdag 22 oktober om 20.10 uur op Eén.