.
Bent Van Looy Linde Merckpoel Wim Willaert Lynn Van den Broeck Boris Devis Charlie Dewulf William Boeva Sarah Puttemans Hakim Chatar Cath Luyten
zondag 8 oktober 2023

Hakim Chatar: “Alsof ze bang zijn van iets dat uit de grond komt”

Het vindt het heel synthetisch

Koken, je kan het op allerlei niveaus en met eenvoudige ingrediënten of ingrediënten die iets duurder en exclusiever zijn. In ‘Celebrity Masterchef’ wordt er vooral gekookt met betaalbare ingrediënten en dat spreekt de kijkers enorm aan.

Niet iedereen heeft immers budget om zomaar te beginnen koken met duurdere ingrediënten. Dat weten de medewerkers van DPG Media ook. Toen de werknemers het kookboek ‘Hommage’ cadeau kregen, een boek met mosselrecepten van Sergio Herman, werden de boeken ook massaal weer te koop op het internet.

Mensen willen eenvoudige, maar lekkere gerechten kunnen klaarmaken. Eten blijft iets heel belangrijk in België en is niet alleen maar nodig om te overleven.

“In de Verenigde Staten ogen producten ook zo synthetisch, vind ik. Het fruit wordt er in die mate bewerkt dat het helemaal shiny in de supermarktrekken ligt. Alsof ze er bang zijn voor iets dat van een boom of uit de grond komt.”