.
News Image

Hacker chanteert Phaedra Hoste

Phaedra Hoste wil iedereen waarschuwen!


Net zoals vele duizenden andere mensen is Phaedra Hoste maandag het slachtoffer geworden van een mail waarin een hacker beweert over filmpjes met pikante beelden te beschikken. Phaedra Hoste verslikte zich bijna in haar koffie toen ze maandagochtend een mail kreeg waarin te lezen stond dat zij 500 euro moest betalen of de hacker zou de filmpjes openbaar maken. De man/vrouw in kwestie beweert over filmpjes te beschikken die het imago van Phaedra Hoste zouden kunnen beschadigen. “Ik hou je al een tijdje in de gaten omdat ik je gehackt heb door middel van een trojan virus in een advertentie op een porno website”, lezen we in de mail. “Indien je hier niet bekend mee bent zal ik dit even toelichten. Een trojan virus geeft je de volledige toegang en controle over een computer, of elk ander apparaat. Dit houd in dat ik alles op je scherm kan zien en je camera en microfoon kan inschakelen zonder dat jij hiervan op de hoogte bent. Zo heb ik ook toegang gekregen tot al je contactpersonen.”

Op die manier zou een filmpje gemaakt zijn met pikante beelden en Phaedra Hoste kan voorkomen dat al haar contactpersonen die video te zien krijgen door 500 euro te storten op een bitcoin-rekening. “Zodra de betaling binnen is wis ik de video en hoor je nooit meer van mij. Ik geef je drie dagen de tijd om de betaling over te maken. Daarna weet je wat er gebeurt. Ik kan het zien als je de email hebt gelezen. Aangifte doen heeft geen zin, deze email is namelijk op geen enkele manier te traceren en mijn bitcoinadres ook niet. Ik maak geen fouten. Als ik erachter kom dat je toch aangifte hebt gedaan of dit bericht met iemand anders hebt gedeeld zal de video direct verspreid worden.”

Phaedra liet zich echter niet kennen en omdat ze er zeker van was dat de beelden waarover in de mail sprake is niet bestaan, besloot ze het bericht toch te delen om mensen te verwittigen van deze foute praktijken. Phaedra was trouwens niet de enige die deze mail kreeg. Ook bij ons op de redactie viel de mail in onze digitale postbus. Zonder twijfel zijn er mensen die de gevraagde 500 euro blindelings zullen betalen om te voorkomen dat eventuele pikante filmpjes verspreid zouden worden. Niet doen want de kans is bijzonder groot dat de filmpjes gewoon niet bestaan.