You are here

Guy wint Homo universalis in Iedereen Beroemd

13/06/2018 20:00-

En dan te weten dat hij eigenlijk niet mee zou doen. 

De afgelopen maanden volgden dagelijks bijna 1 miljoen Vlamingen vol spanning de avonturen uit de rubriek 'Homo universalis' in Iedereen beroemd. 100 dagen lang zocht Iedereen beroemd naar de man of vrouw die alles kan, oftewel: de sterkste was in 100 achtereenvolgende opdrachten. 100 kandidaten waagden hun kans en kregen dagelijks een nieuwe opdracht. Een bal vangen, puzzelen, geblinddoekt de uitgang vinden, fitnessen met de Coach, taaltesten met Kurt Van Eeghem... alles kon. Elke dag viel er iemand af, tot er uiteindelijk slechts twee kandidaten overbleven die tot het uiterste streden.
Woensdagavond werd de finale gespeeld en kon de 47-jarige Guy uit Geluwe zich kronen tot de enige echte homo universalis. In de finale nam hij het op tegen de 30-jarige Ken uit Pellenberg (Vlaams-Brabant), die zich de voorbije weken hard smeet in de wedstrijd, maar uiteindelijk het onderspit moest delven.

Guy vertelt: “Omdat 'Homo universalis' een nieuwe rubriek was, kon ik niet op voorhand inschatten hoe het zou lopen. Maar de oproep maakte me enorm nieuwsgierig. Ik hoopte vooral om niet bij de eerste 10 afvallers te zijn. Toen ik verder raakte in het spel, begon ik steeds nieuwe doelen te stellen: bij de laatste 50, bij de laatste 10… Denken aan de winst? Dat kwam er pas toen ik bij de laatste 5 zat. Maar ik werkte opdracht per opdracht af, je kon immers nooit voorspellen wat de volgende opdracht zou zijn en welk talent ze wilden meten."
Guy en Ken nemen het woensdagavond tegen elkaar op in een zomerse vakantie-estafette. Ze vertrekken aan de estafette met een badhanddoek en moeten als eerste hun handdoek op een lege ligstoel aan het zwembad leggen. Op weg naar die ligstoel moeten ze echter eerst nog een espadrille in een rubberbootje mikken, een paar exotische maaltijden benoemen, een emmer vullen met zand en een bottle flip doen met een bus zonnecrème. Wie als eerste zijn handdoek op de ligstoel kan leggen, wint een jaar lang gratis vakantie, de verliezer gaat met lege handen naar huis en heeft dus 99 opdrachten overleefd voor niets.
Guy wint, na een moeizame start, met grote voorsprong de race. Hij mag zich, na 100 dagen zwoegen, dé homo universalis noemen en kan daarbovenop genieten van een jaar gratis vakanties, aangeboden door Neckermann. Guy: “Ik was blij toen ik hoorde dat de finale een estafetteproef was met verschillende opdrachten, geluk, een beetje kennis en iets van handigheid! Helaas schoot de race niet zo uit de startblokken van mijn kant en ik kreeg die espadrille maar niet in de boot gemikt terwijl mijn medefinalist Ken al vertrok naar de derde proef! Maar gelukkig kon ik die achterstand nog goedmaken. Wat een ontlading op het einde, toen het confettikanon afging bij mijn winst. Daar zijn echt geen woorden voor!”

Wat de kijkers nog niet weten, is dat de deelname van Guy aan 'Homo universalis' eerder toevallig was: zijn vrouw had zich eigenlijk ingeschreven, maar was ziek op de eerste opnamedag. Guy nam met veel enthousiasme haar plaats in en raakte zo in het spel verzeild. Wat vond onze winnaar nu het leukste aan het hele avontuur? "Het onvoorspelbare van Homo universalis is voor mij het bijzonderste van dit concept. De diversiteit aan proeven vond ik zelf heel fijn. Mijn favoriete opdracht was de mechanische stier en de kickertafel, dat was pure nostalgie. Regelmatig op café zitten loont op zo’n moment ;) Het meest plezante van dit hele spel? Dat was niet enkel de geweldige sfeer in onze groep, maar ook de steun die ik van iedereen daarbuiten kreeg. Mijn kinderen kregen van hun vrienden tips and tricks voor me door. Hun klasgenoten hebben zelf een Whatsappgroepje voor me opgericht met de naam 'de Guy Squad', allemaal super toch?!"

Welke vakantiebestemmingen Guy nu gaat opzoeken, weet hij nog niet. “Eerst laten mijn familie en ik de winst wat bezinken. We hadden er eigenlijk nog niet over gepraat vóór de laatste opdracht. We denken nu elk eens na wat voor soort reis we graag maken, en dan spreken we samen af waarheen."
Voor bij wie het kriebelt om ook homo universalis te worden, is er goed nieuws: Eén gaat na de uitzending van de finale op zoek naar kandidaten voor een tweede seizoen van 'Homo universalis'. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf woensdagavond inschrijven op de website van Eén.

Meer nieuws over:

Iedereen beroemd