.
News Image

Guy Van Sande wil opnieuw contact met minderjarig meisje

Guy Van Sande wil weer ‘normale omgang’ met minderjarig meisje.


Het proces rond Guy Van Sande is nu al drie jaar aan de gang. Uiteindelijk vordert het parket vier jaar effectieve celstraf, maar de vader en advocaat van het slachtoffer zijn onthutst over de reactie van Guy Van Sande. “Niet het minste schuldbesef, en toch zijn eisen stellen…” De vader van het minderjarige meisje en zijn advocaat kunnen het amper vatten. Meer nog dan een zware straf wilden zij immers een minimum aan schuldbesef zien bij de acteur….



Tussen 2012 en 2016 was Guy Van Sande een actief lid van een chatroom op het dark web waarin kinderporno werd uitgewisseld. Op de computer van de acteur stond echter ook een foto van een jong meisje die Guy zelf had gemaakt in zijn badkamer. Meester Iris Exelmans vindt het positief dat Guy Van Sande de feiten bekend heeft, maar is samen met haar cliënt, de vader van het slachtoffer, enorm teleurgesteld dat hij tot vandaag blijft vragen om contact te kunnen hebben met dat meisje.



“Dat toont dat er bij hem geen enkel schuldbesef is. Blijkbaar is hij al vergeten wat hij aan z’n vriendjes in die chatroom beloofde: dat hij hen die naaktfoto zou bezorgen, maar dat hij eerst nog haar gezicht van de foto wou knippen,” vertelt de advocate in Dag Allemaal. “Ik hoop dat iedereen begrijpt dat mijn cliënt in deze omstandigheden niet wil dat die man ook maar enig contact kan hebben met z’n dochtertje. Nooit. Zelfs niet onder de meest strikte voorwaarden. Nee, onmogelijk,” klinkt het duidelijk.



De moeder van het slachtoffer blijft echter hopen dat ze na het proces gewoon weer de draad kan oppikken met Guy Van Sande, de man van wie ze zoveel houdt. “En voor m’n dochter zal ik ook tot de laatste snik vechten…”



Child Focus stelde zich burgerlijke partij in naam van de vele honderden anonieme minderjarige slachtoffers en dringt aan op een zware bestraffing. Ook bij hen is het duidelijk dat Guy Van Sande geen spijt heeft: “Het is duidelijk dat Guy Van Sande hier maar van één ding spijt heeft, en dat is dat hem een straf boven het hoofd hangt.”



Op 12 juli zal Guy Van Sande zijn straf kennen. Dan worden hij en z’n medebeklaagde opnieuw verwacht op de rechtbank van Veurne om hun vonnis te aanhoren. Guy Van Sande riskeerde tot vijftien jaar cel voor de bewuste feiten, maar het parket vordert dus een effectieve celstraf van vier jaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Bio van Guy Van Sande

Meer Over:

Guy Van Sande