.
News Image

Guy Van Sande: ‘ik ben hier kapot van’

Guy Van Sande redt levens dankzij 'Zone Stad'-ervaring.


Acteur Guy Van Sande kan volgende week opnieuw veroordeeld worden door de rechtbank. Van Sande zou geweld hebben gebruikt tegen de toenmalige partner van een vriend. In het slechtste geval kan Guy Van Sande een celstraf van vier maanden krijgen, zelf hoopt hij op vrijspraak.



Aan Dag Allemaal vertelde Guy Van Sande dat hij ruim vijf jaar geleden tussenbeide is gekomen in een ruzie tussen een koppel. Toen de man merkte dat zijn vrouw met een mes wou uithalen, gebruikt Van Sande zijn ervaring uit de periode van ‘Zone Stad’. “Ik heb haar in een eendenklem genomen, een politiegreep die ik ken van m’n tijd bij ‘Zone Stad’. Geschikt om iemand mee te immobiliseren, maar niet om iemand mee te verwonden. In mijn ogen heb ik daardoor verschillende levens gered.”



“De stoppen van die vrouw waren compleet doorgeslagen. En ja, achteraf hoorde ik dat ze met de gedachte speelde om ook zichzelf iets aan te doen”, klinkt het in Dag Allemaal. De vrouw in kwestie heeft een klacht tegen Guy Van Sande ingediend. Zij zou gewond geraakt zijn tijdens de schermutseling. “In het dossier is geen bewijs te vinden. Haar zogezegde verwondingen werden niet vastgesteld. In de rechtbank heeft mijn gewezen vriend me trouwens nog bedankt voor m’n tussenkomst.”



Die ex-vriend riskeert trouwens 8 jaar gevangenis wegens mensenhandel en verkrachting. “De onderzoekers hebben hun uiterste best gedaan om me aan zijn praktijken te linken. Ah ja, als mijn naam plots in zo’n dossier opduikt…” Volgens Van Sande werd geen van de aantijgingen aan zijn adres weerhouden. “Ik ben hier kapot van, weet je dat? ‘Wat doe ik hier?’ dacht ik toen ik voor de rechter stond. Het idee alleen al, dat ik die man geholpen zou hebben om zijn vrouw te slaan….”



Uitspraak van de zaak volgende week maandag. Van Sande gelooft rotsvast in vrijspraak. “Hopelijk krijgt ook m’n vrijspraak op 29 juni voldoende aandacht, meer vraag ik niet”, besluit Van Sande in Dag Allemaal.


Bio van Guy Van Sande

Meer Over:

Guy Van Sande