.
Guy T'Sjoen
zaterdag 4 november 2023

Guy T’Sjoen: “Daarom koos ik om die job te doen”

Het heeft lang geduurd

Sommige mensen dromen er al sinds hun jeugd van om dokter te worden. Voor topdokter Guy T’sjoen was dat allesbehalve het geval. Hij maakte de keuze pas op zijn zeventiende, aan het einde van zijn humanoria.

“Ik had niet meteen een duidelijke studierichting voor ogen. Ik ging me inschrijven aan de UGent en koos van dat grote bord met studierichtingen impulsief voor geneeskunde. Er was toen ook niemand in de familie werkzaam in de medische sector. En zo werd ik de eerste dokter in de familie, al heb ik nu ook wel een neefje dat als arts is afgestudeerd”, vertelt Guy aan Story.

De studies van Guy duurden uiteindelijk 7 jaar en het is pas tijdens die 7 jaar dat Guy zijn keuze maakte voor Endocrinologie.

“Ik koos het omdat ik het vak toch wel heel speciaal en interessant vond. Het was niet meteen een droom, maar gevoelsmatig vond ik het wel bij mij passen. Dat het in deze specialiteit erg goed meevalt qua intensiteit van wachtdiensten en weekendwerk, zal ook wel meegespeeld hebben in die beslissing. Als endocrinoloog kan je een vrij normaal sociaal leven uitbouwen.”

Bio van Guy T’Sjoen