.
Guy De Pre
maandag 4 maart 2024

Guy De Pré: “Het woord zorgen stond toen niet in mijn woordenboek”

Nu daarentegen

Guy De Pré is niks zonder radio. Hij omschrijft het als zijn levenselixer en wil het nog heel lang blijven doen. Althans toch zo lang hij nog bij zijn verstand is en er geluid uit zijn keel blijft komen.

De radiopresentator presenteert al 40 jaar lang ‘De Pré Historie’ en zo heeft Guy al heel wat muziek ontdekt en leren kennen. Zijn favoriete decennium blijft wel de sixties.

“Omdat ik toen nog een kind was en het woord 'zorgen' niet in mijn woordenboek stond. Maar ook omdat het op muzikaal vlak een boeiende tijd was. We hadden weliswaar grote orkesten en crooners, maar in de jaren 60 maakte de populaire muziek een draai van 180 graden. Na Elvis Presley kregen we een Britse invasie met bands als The Beatles en The Rolling Stones en innovatieve arrangementen. Er gebeurde toen ook meer in de wereld dan de 100 jaar voordien”, zegt hij in Primo.

Dit jaar nog wordt De Pré 70 jaar. Dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Toch weet hij nog niet hoe hij het zal vieren en of hij het zal vieren.

“Of je het nu viert of niet, die zeven komt er toch te staan, hé. Mentaal heb ik er geen problemen mee en fysiek, hout vasthouden, gelukkig ook niet. Vaak spiegel ik me aan de 'voorbeeldomroep' BBC waar nog steeds veel energieke zeventigers dagelijks radioprogramma's presenteren. Mijn hart maakt een vreugdesprongetje als ik hoor hoe goed en populair de stemmen van BBC Radio 2 zijn. Wie op het veld of in de bouw gewerkt heeft, verkiest misschien zijn zetel boven doorwerken, maar als radiomaker ben ik een geluksvogel die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Mentaal vergt deze job een inspanning en dat houdt me alert, maar ik zou liegen als ik zeg dat het fysiek zwaar werk is.”

Bio van Guy De Pré

Meer Over:

Guy De Pré