.
News Image

Guy De Pré ziet pensioen niet meer zitten

Na 2 dagen ging hij een nieuw contract ondertekenen.


De bekende radiostem Guy De Pré was met pensioen gegaan op 28 juni, maar lang heeft dat niet geduurd. Sinds 1984 is De Pré al de stem van het zondagochtendprogramma De Pré historie. Dat programma kon hij toch maar niet lossen en na zovele jaren vond hij dat toch een beetje raar, dat het moest stoppen. Dat programma is echt verweven op de zondagvoormiddag en er waren zelfs luisteraars die lieten weten dat ze zonder De Pré historie hun draai niet meer konden vinden. Eigenlijk is het logisch dat een programma dat 35 jaar onafgebroken, winter en zomer te horen is op de radio zo'n impact heeft. Guy De Pré zei aan Het Nieuwsblad zelf ook niet meer zonder te kunnen en daarom besloot hij om na 2 dagen, op 1 juli een nieuw contract te ondertekenen, met een ander statuut bij Radio 2. Een leven zonder radio kan De Pré zich niet voorstellen. Meer dan een weekendje is de iconische radioman dus niet met pensioen geweest.



Voor het eerst neemt Guy De Pré wel wat vakantie. De Pré historie is momenteel in een zomerslaap. De radiomaker neemt eerst even tijd voor zichzelf en zijn kleinkinderen. In september begint hij weer met het programma dat zijn naam draagt, met een special rond de vijftigste verjaardag van Woodstock. Guy hoopt alvast dat hij er nog enkele jaren bij kan doen op de radio.



Guy De Pré zorgt voor de muzikale sfeer op Retro Sur Mer in het weekend van 26, 27 en 28 juli. Dat is een retrofestival rond muziek en oldtimers in Wenduine.



(Nico Vanaken)

Bio van Guy De Pré

Meer Over:

Guy De Pré