.
Gustaph
vrijdag 5 mei 2023

Gustaph: “Ik kan daar helaas niks aan veranderen” 

Hij heeft al heel wat ervaring 

Op 11 mei 2023 staat Gustaph in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Het is nog even afwachten hoe hij het er vanaf gaat brengen, maar België heeft er in elk geval vertrouwen in.

Gustaph geeft al heel wat kritiek te horen gekregen omdat hij en niet The Starlings naar Liverpool mogen. En daar heeft hij toch even mee moeten leren omgaan.

“Door mijn jarenlange ervaring in de showbizz kan ik in elk geval makkelijk een onderscheid maken tussen wanneer er op de man of op de bal wordt gespeeld. Als mensen mijn zangstem niet waarderen of mijn nummer niet leuk vinden, kan ik daar helaas niks aan veranderen. Maar al die meningen kunnen wel helpen om mijn perspectief te verbreden”, zegt Gustaph in Primo.

Gustaph kan zeker wat kritiek verdragen, zolang het ook opbouwende kritiek is. Maar kritiek op zijn seksualiteit of uiterlijk, dat kan hij niet verdragen.

“Ik vraag me af hoe sommigen in staat zijn om zulke denigrerende opmerkingen te maken. En vooral ook: waarom? Maar bij een wedstrijd van staatsbelang, wat het Songfestival nu eenmaal is, hoort sowieso kritiek. Dat kan ik aanvaarden.”

Bio van Gustaph

Meer Over:

Gustaph