.
Gustaph
vrijdag 27 januari 2023

Gustaph gaat naar Liverpool: “Dat is zijn geheime wapen”

Ze kent hem goed

Eindelijk weten we wie ons land mag vertegenwoordigen op het grote Eurovisiesongfestival. Niet The Starlings of Loredana mogen naar Liverpool, maar wel Gustaph, die eigenlijk Stef Caers heet. Hij wist het publiek en de jury te overtuigen met zijn ‘Because Of You’.

Gustaph is geen onbekende in de showbizz en ook niet in de wereld van Eurosong. Tot tweemaal toe mocht hij er al optreden, maar dan wel als backing vocal. Verder won hij in 2000 de Radio 2 Zomerhit voor Beste Debuut en is hij stemcoach voor onder andere Geike Arnaert van Hooverphonic.

In 2018 trok hij naar het Songfestival, samen met Sennek, alias Laura Groeseneken. Hij zong dan wel mee tijdens haar act, maar stond niet mee op het podium. Haar deelname zorgde voor een mooie vriendschap tussen de twee.

“Ik weet al veel langer wat voor een goeie zanger hij is. Kort voor z’n optreden hadden we nog gebeld. Ik zei Stef – zo noem ik hem gewoon – dat zijn geheime wapen de kilometers zijn die hij qua podiumprésence op de teller heeft staan”, vertelt Laura in Tv Familie.

En dat heeft Vlaanderen duidelijk ook gemerkt. Want zij kozen samen met de vakjury om Gustaph naar Eurosong te sturen. Hoe hij het er vanaf gaat brengen dat zien we tijdens de eerste halve finales op 9 en 11 mei 2023.

Bio van Gustaph

Meer Over:

Gustaph Eurosong