.
Gunther Neefs
zondag 11 juni 2023

Günther Neefs: “Het bloed kruipt waar het niet kan gaan”

Ook zijn zoon is erg muzikaal

Ondertussen ligt het songfestival alweer achter ons en kan er uit gekeken worden naar volgend jaar. Wie ooit ook ons land vertegenwoordigde op het songfestival is Louis Neefs, de vader van zanger Günther Neefs.

“Aan de tweede keer had ik wel herinneringen. Ik was toen vier jaar oud. We zaten bij mijn grootouders voor de buis, dat weet ik nog goed. Maar verder werd daar thuis weinig heisa rond gemaakt”, klinkt het bij Günther in Primo.

Günther zelf heeft heel lang onderdrukt dat hij iets met zingen wou gaan doen. Maar op een bepaald moment moet het er toch uit en kon hij er niet meer om heen.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In mijn jonge jaren wou ik gewoon niet altijd met dat accident geconfronteerd worden, maar met het ouder worden kan ik het allemaal veel beter plaatsen.”

En dat de familie neefs barst van het muzikaal talent, dat bewijst nu ook Günthers zoon Len. Hij is klaar om in de voetsporen van zijn vader te treden. “Maar ook mijn zoon Niel treedt in mijn voetsporen, want hij verkoopt net zoals ik vroeger auto’s. Maar Len is inderdaad heel muzikaal. Hij schrijft heel straffe melodielijnen. Hij komt er wel.”