.
Guillaume Devos
donderdag 30 september 2021

Guillaume Devos: "in de BV-wereld is veel fake"

"Maar ik heb daarvan geleerd".

Guillaume Devos is een bezig bij. Hij zingt, acteert, geeft les én zetelt ook nog in de gemeentepolitiek van Ronse. Een bomvolle agenda dus, maar je hoort hem zeker niet klagen. Het enige waar Guillaume naar eigen zeggen van afziet zijn de lange afstanden met de wagen én vooral van de files.

Als televisieacteur kennen veel mensen Guillaume Devos van 'Familie', waar hij Pierrot speelde. Met een aantal acteurs van toen heeft hij nog contact, zegt hij in Primo. Met Maxime De Winne carpoolt hij geregeld wanneer ze naar het Fakkeltheater rijden. Als hij in een nieuw stuk speelt komen Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe steeds kijken.

'Familie' was voor Guillaume naar eigen zeggen een job en niet de plaats om vrienden voor het leven te zoeken. "Ik ben namelijk niet iemand die snel nieuwe mensen zal toelaten in zijn privéleven. In de showbizz is ook niet iedereen oprecht.", dixit de acteur. Guillaume beweert in het weekblad dat hij aan iemands gezicht kan zien of men hem als vriend of vijand beschouwt. "Ik heb genoeg gezien om te weten dat er in de BV-wereld zodra de maskers afvallen veel fake is.". Ondanks het grote leeftijdsverschil heeft Guillaume een uitstekende band met 'Thuis'-actrice Leah Thys. Ooit kreeg hij nog les van haar aan het conservatorium van Brussel. Er werd zelfs gefluisterd dat Guillaume Leah's toyboy was. "Leah is vaak mijn hulplijn om knopen te helpen doorhakken."

Samen met o.a. Leah Thys is Guillaume Devos te zien in het theater. Voor tickets voor 'De dame in het busje' kun je terecht op loge10.be. Met 'Vlinders' bracht Guillaume Devos recentelijk ook een nieuwe single uit die als digitale download beschikbaar is.

Tekst: Nico Vanaken

Download onze app voor iOS of Android