.
News Image

Guillaume Devos: “Steracteur Sterartiest was ieder voor zich”

De verbeten concurrentiestrijd liet zijn sporen na.


In 2008 nam Guillaume Devos deel aan het Een-programma ‘Steracteur Sterartiest’. Hij nam deel aan het tweede seizoen van het programma. Het eerste seizoen werd gewonnen door Stan Van Samang. Volgens Guillaume, in het programma Hadiemicha 2.0 werd dat eerste seizoen als een spelletje beschouwd en wist men niet wat eraan verbonden was. Het tweede seizoen wist men dat wel volgens de voormalige ‘Familie’-acteur. “Het was ieder voor zich, mijn oortjes werden zelfs uitgetrokken en iedereen stond klaar als een stier”, zei Guillaume in het Ment-programma.



Guillaume Devos beweert dat hij er destijds geen vrienden aan heeft overgehouden. Hij was naar eigen zeggen de enige in dat seizoen die nog nooit had gezongen en toch werd hij tweede. By the way voelde hij ook nog eens de concurrentiestrijd tussen de zenders. Guillaume kwam dan nog eens van VTM, op een programma dat op de VRT werd uitgezonden. In een periode van amper 2 maanden verloor de zanger en acteur zelfs tien kilogram van de stress.



“Ik was tevreden over mijn deelname, maar de emballage was niet altijd even fijn”, gaf Guillaume nog mee.



Het programma leverde hem wel een platencontract op. Toen alles volledig was opgenomen ging ook nog eens de platenfirma failliet. Hij had zelf nummers geschreven en er twee van uitgebracht. Een opname van ‘Tien Om Te Zien’ mocht hij toen zelfs beleven. Van zijn toenmalige management moest hij in het Engels zingen, terwijl hijzelf de Nederlandse taal prefereerde.



Gelukkig is Guillaume Devos later de juiste weg bewandeld en heeft hij nu wel wat Nederlandstalige muziek uitgebracht. Hij zong ook al samen met Laura Lynn.



(Nico Vanaken)

Bio van Guillaume Devos

Meer Over:

Guillaume Devos