.
Guga Baúl
zaterdag 16 maart 2024

Guga Baul: “Ik had hier dan niet gezeten”

Hij kwam er toevallig bij terecht

Soms krijgt je leven een heel andere wending dan je voor ogen had. Ook in Guga Bauls leven zijn er veel toevalligheden later van groot belang gebleken voor de carrière die hij nu heeft. Zoals de folder die hij onder ogen kreeg over de Kunstbende.

“ik organiseerde mee de honderddagenshow toen iemand, ik weet al niet meer wie, afkwam met een folder over de Kunstbende. 'Is dat niks voor jou?' Ik zeg ja, ik beland bij de Kunstbende, ik doe wat optredens met een kameraad en iemand die ons in Roeselare ziet spelen, zegt: 'De Comedy Cup, is dat niks voor jou?' Ik zeg ja, ik doe mee aan de Comedy Cup, ik win de publieksprijs en in de zaal zit boeker Bob Van Muylder, die me in het Comedy Cadettencircuit steekt, waardoor ik in het voorprogramma van Wim Helsen en Bert Kruismans beland”, legt Guga uit in Het Laatste Nieuws.

Guga leerde daarna ook Patrick De Witte kennen en die geeft Gugas naam dan weer door aan Walter Baele.

“Die was op dat moment voor een nieuw programma op zoek naar onbekend talent. Ik ga auditie doen, het programma blijkt 'Tegen de sterren op', ik word geselecteerd en de bal gaat aan het rollen. Maar neem dus al die puzzelstukken weg en neem al die mensen weg die ik onderweg leerde kennen en ik denk niet dat ik hier had gezeten.”

Bio van Guga Baùl

Meer Over:

Guga Baùl