.
Guga Baul
donderdag 4 januari 2024

Guga Baul: “Ik ben stilaan aan het landen”

Het was een heftige rit

Als er iemand heeft genoten van zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ dan is het winnaar Guga Baul wel. Hij ging helemaal op in de voorbereiding en wilde dan ook heel graag winnen.

“De combinatie van quizzen en humor ligt mij gewoon. Al was ook dat net de uitdaging. Jelle De Beule en Niels Destadsbader hadden me daar op voorhand voor gewaarschuwd: ofwel zit je als kandidaat in grapmodus, ofwel zit je in quizmodus. Als je te veel in grapmodus zit, zul je niet al te veel punten halen. Als je alleen maar keihard aan het quizzen bent, zien de mensen een nogal onaangename kant van je persoonlijkheid”, zegt Guga in De Morgen.

De opnames van de finale vonden een week voor de uitzending plaats, het is pas daarna dat de kandidaat tijd krijgt om te bekomen van de hele rit.

“Ik ben stilaan aan het landen. Ik heb wel nog de reflex om de krant te lezen en alles in vijf trefwoorden samen te vatten. Deze ochtend stelde ik Tine een vraag over iets in de krant en zei zij: 'Dat maakt niet uit, schat.' 'Ja maar, hoe zat dat ook weer juist?' 'Dat doet er niet toe.'"