.
Guga Baul
woensdag 20 december 2023

Guga Baul: “Het is een gek spelletje”

Hij doet het fantastisch

Het zijn spannende dagen voor de fans van Guga Baul. Wordt Guga de winnaar van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ of wordt hij toch voorbij gestoken door Alex Agnew en Robin Pront?

Zoals het er nu naar uitziet maakt Guga een heel grote kans om de wedstrijd te winnen. Hij is dan ook erg fanatiek bezig met ‘De Slimste Mens’ en onderwerpt zichzelf aan een strenge dril doorheen de dag.

“Het is een gek spelletje, 'De slimste mens ter wereld'. Eigenlijk zijn het drie programma's in één. Eerst heb je de '3-6-9'-ronde: een mooi alibi voor kolder en het betere bullshitten. Daarna ging ik altijd plassen: even een reset, het hoofd klaarmaken voor het tweede programma - de echte quiz. En daarna is er de finale: weer een ander programma. De jury is weg, je zit daar met z'n tweeën dicht bij elkaar onder het warme studiolicht, en er is geen plaats meer voor humor. Al probeerde ik toch om ook in zo'n finale iets van een kwinkslag of een mopje te stoppen, om de zenuwen weg te relativeren. Want als je te gespannen bent, haal je het niet”, zegt hij in Humo.

Maar Baul heeft ook veel plezier tijdens zijn deelname. Hij heeft het erg naar zijn zin om in die zeteltjes bij Erik Van Looy te zitten.

“Het voelt goed, het klópt, zeker wanneer de jury meegaat in wat de kandidaten zeggen en je het onbezonnen sfeertje van een vrijdagavond krijgt. Quizzen is ook gewoon léúk. Die dopamineshot na een correct antwoord: heerlijk.”