.
News Image

Grillmasters op bezoek in Limburg

Grillmasters bij godin van de Griekse keuken.
De vijf overblijvende Grillmasters duo’s trekken in de aflevering van donderdag 17 mei naar Limburg. Seppe stelt er hen voor aan de godin van de Griekse keuken, chef Efgenia. Zij laat de duo’s proeven van enkele Griekse delicatessen met lamsvlees. Ineke en Sofie trekken hun neus op voor de soep van lamsorganen, maar de lamsklootjes zijn wél een hit. Daarna is het aan de duo’s zelf. Ze moeten een mixed grill van lamsvlees maken. Voor Adel en Ivan is dit een thuismatch. Marc en Mario kunnen alweer terugvallen op hun technische bagage. En Nick en Kevin plunderen de kruidentuin van Efgenia om het lamsvlees een lekkere smaak te geven. Maar welk duo gaat met de felbegeerde vrijstelling aan de haal?

Op de Grillmasterhoeve zullen de duo’s een heel lam roosteren op Argentijnse wijze – aan een kruis boven een open vuur – en Peter en Seppe hebben een tangogezelschap uitgenodigd om mee te proeven. De vuurboys Nick en Kevin hebben er alvast heel veel goesting in en Marc en Mario vinden het ook een goddelijke opdracht. Bij Ivan roept de Argentijnse asado vooral herinneringen op aan de tijd dat hij misdienaar was. Geen enkel duo heeft al ervaring met de asado techniek, dus er wordt weer flink geëxperimenteerd op de grillmasterweide. Seppe en Peter krijgen in zilverpapier ingepakte marslammetjes tot een grote shoarmaschotel lam special voorgeschoteld.

Over twee weken kennen we de beste grillmasters van het land. Wie de smaak te pakken heeft gekregen en goed kan grillen, garneren en marineren kan zich nu al kandidaat stellen voor een tweede rondje BBQ'en op VIER. Gepassioneerde duo's kunnen zich inschrijven voor het tweede seizoen van Grillmasters op www.vier.be

Grillmasters, donderdag om 20.35 op VIER.