.
Greet Rouffaer in Wittekerke
zaterdag 11 juli 2020

Greet Rouffaer zat jaren in begingeneriek FC De Kampioenen

Zij moest kiezen tussen VRT en VTM...

 


Amper 5 afleveringen was Greet Rouffaer in 'FC De Kampioenen' te zien, maar zij herinnert zich de opnames nog maar al te goed. Bijna dertig jaar later is de actrice nopg altijd blij dat zij er toen bij mocht zijn.



Greet Rouffaer was op 6 oktober 1990 voor het eerst in 'FC De Kampioenen' te zien. De daaropvolgende jaren zou zij nog een aantal keer te zien zijn: vijf afleveringen, weinig tekst, maar wel jaren in de begingeneriek, lacht de actrice.



De opnames waren heel plezant om te doen, maar het avontuur had wat haar betreft wat langer mogen duren. En bijna was het zover, maar Greet stond voor een moeilijke keuze. D&D vroeg of ik met 'Wittekerke' wou meedoen. Op datzelfde moment kwam ook de vraag om bij de vaste cast van 'FC De Kampioenen' te komen. Mijn rol van fotografe Marijke zou uitgebreid worden.



Greet Rouffaer koos voor 'Wittekerke', voor VRT én VTM werken was in de beginperiode van VTM absoluut not done. In het andere geval zou Greet Rouffaer mogelijk nog altijd in 'FC De Kampioenen' te zien zijn, zowel op tv als in de films.