.
Greet Rouffaer
donderdag 1 juli 2021

Greet Rouffaer over haar grote verdriet: “ik praat soms met mijn overleden ouders”

“Hoe ouder je wordt, hoe sneller de begrafenissen elkaar opvolgen.”

Greet Rouffaer is nog maar 62 jaar, maar toch heeft de actrice al vaak afscheid moeten nemen in haar leven.

“Hoe ouder je wordt, hoe sneller de begrafenissen elkaar opvolgen”, bekent het Wittekerke-gezicht in Primo. “Het is vaak met weemoed dat ik terugdenk aan het verleden. Want ik mis mijn onbezonnen jeugd en vooral mijn ouders heel erg.”

Greets vader stierf in 2005. “Hij is maar een week ziek geweest vooraleer een agressieve kanker hem te slim af was. Mijn moeder is op 2 januari 2008 gestorven. En mijn broer kreeg datzelfde jaar in december een hartstilstand die hem fataal werd”, klinkt het bedroefd bij Greet Rouffaer in het weekblad.

“Als ik terugdenk aan die mooie mensen, leef ik toch weer in het verleden. Het verdriet slijt dan wel met de jaren, maar het gemis blijft even groot, hoor. Ik zou zo graag nog eens naar huis bellen, weet je wel, gewoon de stem van mijn ouders nog eens kunnen horen zou al voldoende zijn”, aldus een emotionele Greet Rouffaer in Primo.

Momenteel heeft de actrices opnames voor #LikeMe en na een opnamedag durft ze wel eens een gesprekje voeren met haar overleden ouders: “Na een opnamedag communiceer ik weleens met mijn overleden ouders terwijl ik naar huis rijd. In gedachten voer ik een gesprek met hen. ‘Heb je gezien met welk tof project ik nu mee bezig ben?’ vraag ik dan bijvoorbeeld.”

Bio van Greet Rouffaer

Meer Over:

Greet Rouffaer