.
Greet Rouffaer
zondag 22 mei 2022

Greet Rouffaer: “Ik was doodsbang geworden”

Ze was slachtoffer van een gasexplosie

Als acteur is het nog altijd een eigen keuze wanneer je nu precies stopt met werken en wanneer niet. Een echt pensioen is er niet, en je kiest zelf wanneer je er de brui aangeeft. Zo is actrice Greet Rouffaer eigenlijk al drie jaar met pensioen.

“Ik ben beginnen werken op mijn achttiende, dus op mijn zestigste had ik al jaren genoeg gewerkt om de papieren voor mijn pensionering in orde te brengen. In de praktijk verandert er niet zo veel, maar ik ben wel kieskeuriger geworden in de projecten waar ik ‘ja’ op zeg”, vertelt ze in Primo.

Nu Greet op pensioen is, heeft ze heel wat tijd voor andere dingen. Zo denkt ze er heel erg over na om binnenkort haar duikbrevet te halen, net zoals haar man, haar zoon Elias en diens vriendin Stephanie.

Voor Greet zou het halen van dat brevet een heuse overwinning zijn voor zichzelf. En dat heeft allemaal te maken met het gasongeval bij 'Wittekerke' zo’n 25 jaar geleden.

“Ik heb nadien weer moeten leren om onder een douche te staan, want ik was doodsbang geworden van water. Wat als het water te warm zou zijn? Zou ik me dan niet opnieuw verbranden? En ik heb een enorme claustrofobie ontwikkeld.”

Greet blijft zich positief optrekken aan het leven en blikt met een goed gevoel terug op wat ze de afgelopen jaren allemaal heeft mogen doen. “Mezelf onderdompelen in zelfmedelijden, dat is niet de aard van het beestje. Ik focus me liever op wat ik al meegemaakt heb in plaats van wat ik nog wil meemaken.”

Bio van Greet Rouffaer

Meer Over:

Greet Rouffaer