You are here

Greet Op de Beeck: “spijt van mijn deelname aan De Slimste Mens”

17/10/2019 15:20-

Greet Op de Beeck had achteraf gezien liever niet meegedaan.

Greet Op de Beeck werkte voor Radio 1 toen ze in 2004 dé sensatie werd in De Slimste Mens ter Wereld. Negen afleveringen lang bleef ze in de populaire quiz en dat was toen al een record. Achteraf bekeken had ze eigenlijk liever niet meegedaan, vertelt de echtgenote van politicus Patrick Dewael deze week in Humo.
Greet Op de Beeck had geen televisie in huis en kende het programma niet toen ze eraan meedeed. “Had ik geweten dat het mijn leven zodanig op zijn kop zou zetten, had ik waarschijnlijk vriendelijk bedankt,” aldus Op de Beeck. De presentatrice kon niet om met de plotse bekendheid waarmee ze geconfronteerd werd. “Plots was ik publiek goed, en werd ik overal waar ik kwam over De Slimste Mens aangesproken.”
De Humo-lezers verkozen haar zelfs tot Vrouw van het Jaar. “Om maar te zeggen: het liep helemaal uit de hand,” lacht Greet Op de Beeck deze week in datzelfde tijdschrift. Greet Op de Beeck besloot alle aanbiedingen af te wimpelen. “Ik wilde met rust gelaten worden, en me weer kunnen focussen op mijn job bij de radio.”

Gerelateerde bio's: