.
Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen Graaf Claus-Casimir, Gravin Leonore en Gravin Eloise.
zaterdag 27 mei 2023

Gravin Eloise zet Nederland in rep en roer

De koning heeft niet gereageerd

Gravin Eloise heeft voor ophef gezorgd in Nederland en dat omdat ze poseerde in badpak. Sommige Nederlanders vinden het ongehoord dat iemand van de koninklijke familie in badpak poseert en zichzelf laat fotograferen.

Eloise doet net zoals presentator Rick Brandsteder mee aan het programma: ‘Het Perfecte Plaatje’ en voor een opdracht poseerde Eloise in badpak voor de lens van Rick. Niks mis mee, maar toch veroorzaakte het een mediastorm in Nederland.

Royaltywatcher Jeroen Snel reageerde geschokt bij het zien van de beelden. “Dit is echt wel op het randje, dat Beatrix’ kleindochter haar koninklijke bombonella’s op televisie toont. Eloise voelt zich een ster en vindt het ontzettend leuk om aan dit programma mee te doen. Maar haar oom is de koning. Dit is de grens”, citeert Tv Familie de reactie van Jeroen.

Toch mag Eloise nog altijd doen wat zij wil, maar ondanks dat vindt Jeroen het niet nodig dat ze dit deed. Een mening die journaliste Angela de Jong ook deelt. “Beatrix verslikt zich waarschijnlijk in haar thee.”

Maar er zijn ook bekende Nederlandse vrouwen die in de bres springen voor Eloise, zoals Chantal Janzen. Zij lanceerden de hashtag #magditwelvajeroensnel en #eloisemagzelfkiezen, die ze gretig deelden bij een foto van zichzelf in, jawel, een badpak. Wat de koning er van vindt, dat is niet geweten. Hij heeft niet gereageerd op de hele heisa.