You are here

'Graatmagere' Lize Feryn pakt bodyshamers aan

15/03/2019 18:28-

Lize Feryn krijgt pakken kritiek op haar 'magere' lichaam.

Lize Feryn heeft vrijdagmiddag een opvallende boodschap op Instagram geplaatst. De actrice schrok zich onlangs een hoedje toen ze een aantal reacties op haar Instagram-posts las. "Amai zo mager", reageerde er iemand, terwijl een andere persoon het over "vel over been aan het worden had". Verschillende mensen zijn van mening dat Lize Feryn te mager is en dat laten ze op de sociale media duidelijk merken. "Rib-Alert", schreef iemand waarvan we de naam niet publiceren. "Oei, je ziet er oud uit", reageert een fan van Lize. "Je suis choquée! C'est trop maigre! Vous trouvez ça beau", reageert iemand in het Frans. En wat te denken van de reactie "Goh, je bent toch héél mager. Een paar kilootjes meer zou niet misstaan". Kan het nog erger? Ja dus, mensen laten zich ongeremd op de sociale media gaan. "Het is een knappe meid. Maar toch is het beangstigend om te zien hoe mager ze is. Denk toch aub aan je morele verantwoordelijkheid. Juist nog iemand verloren aan anorexia", is nog zo'n reactie.

Lize Feryn moest toch even slikken toen ze al die reacties las. En dat schrikken was niet zozeer omdat Lize zich gekwetst of aangesproken voelt. Lize voelt zich goed in haar vel en dat is wat telt. Het is niet de eerste keer dat zij last heeft van bodyshaming. En geloof ons, wij hebben Lize afgelopen week nog gezien en zij ziet er fantastisch uit. "Nog een keertje dan. Ik vind het raar dat ik me moet blijven verantwoorden voor m’n lichaam", zucht Lize. "Dat ik mager gebouwd ben, zou niemands zorg moeten zijn. Ik ben kerngezond en heb de luxe nooit calorieën te moeten tellen", klinkt het. Hoeveel mensen zouden er nu niet stiekem jaloers zijn op Lize? Nergens naar moeten kijken, dat moet zalig zijn. "Waarom zeggen we geen hoera aan alle lichaamstypes? Waarom spreekt men van ‘zoveel mogelijk diversiteit’, als vrouwen met een maatje minder daarbij de wind van voren krijgen?", vraagt Lize zich terecht af. "Waarom is het ok om de imperfectie van méér rondingen toe te juichen, maar de imperfectie van minder rondingen af te schieten?", gaat Lize verder. De actrice doet nog een hartverwarmende oproep. "Laten we lief zijn voor elkaar. Laten we streven voor gezonde lijven in alle maten! En vooral girls & boys, laten we trots zijn op het lijf dat we gekregen hebben!"

Verschillende bekende collega's nemen het trouwens op voor Lize. Eén van hen is Miette Dierckx van Mijn PopUp-Restaurant: "Ik verschiet daar echt van, dat mensen zoiets durven zeggen!?? Gij hebt groot gelijk. Liefde voor alle soorten lichamen, astemblieft!" En wat te denken van de warme reactie van Ruth Beeckmans? "You rock!! Gij zijt zo schoon vanbinnen en vanbuiten", klinkt het. Ook musicalster en Ghost Rocker Tinne Oltmans reageerde met "Heel herkenbaar. Thanks om dit even in de kijker te zetten." Ook Jens Dendoncker heeft last van bodyshaming: "PREACH! Ik het hetzelfde maar dan omgekeerd!", lacht hij.

Meer nieuws over:

Lize Feryn

Gerelateerde bio's: