.
Goedele Liekens
maandag 22 april 2024

Goedele Liekens: “Je zet jezelf in een schietkraam”

Ze neemt wat gas terug

Goedele Liekens heeft zich altijd thuis gevoeld in de wereld van de politiek. Ook al wordt er daar soms heel vaak keihard op de man gespeeld. Dat heeft haar er wel toe gebracht dat ze nu enkel nog de lijst van Open Vld zal duwen.

“Je zet jezelf in een schietkraam. Maar in onze federale fractie was het superleuk. Iedereen had me gezegd dat ik moest uitkijken voor het spreekwoordelijke mes in de rug, maar in ons team was dat helemaal anders. Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Binnen de partij... Tja, ik zeg mijn gedacht, hé. Ik ben geen goede mouwveger. Dat krijg ik maar niet geleerd”, lacht Goedele in Primo.

Liekens is een vrouw die weet van aanpakken, dus ook al mindert haar politieke ambitie een beetje. Dat wil niet zeggen dat er geen andere uitdagingen op haar zitten te wachten.

“Ik heb al wat plannen gemaakt en wil graag mijn engagement bij de Verenigde Naties weer nauwer aanhalen, want dat schoot erbij in de voorbije jaren. Van daaruit kan ik ook aan een betere wereld werken. Daarnaast ben ik aan het nadenken over een nieuw boek. Misschien weer wat occasionele radio en televisie. Ik ben ook een project met een Nederlandse collega aan het opzetten. Niksdoen is niet mijn beste eigenschap.”

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens