You are here

Goedele Liekens: “dan was ik een held in plaats van een slet”

21/11/2020 15:20-

"Mannen hebben nog steeds veel voordelen..."

Goedele Liekens kwam naar aanleiding van Nationale Vrouwendag op 11 november terug op het verschil dat er nog steeds bestaat tussen mannen en vrouwen.

“Als man had ik flink kunnen rondneuken, en een held genoemd worden in plaats van een slet”, pakt de seksuologe uit met een uitsmijter die kan tellen.

“Mannen hebben nog steeds veel voordelen. Ik had nooit zo hard moeten werken, als man. Ik kom nog uit de klassieke tijd van de nonnenschool. Daar werd je gestimuleerd om verpleegster te worden, geen arts. Het feit dat ik psychologie ging studeren, werd al met enige argwaan bekeken”, onthult Goedele Liekens in Het Nieuwsblad.

“Ondanks alle diploma’s heb ik daarna hard moeten knokken om me te bewijzen. Als vrouw word je veel strenger bejegend door de maatschappij”, geeft Goedele toe. Toch zou Goedele voor geen geld ter wereld een man willen zijn…

“De strijd die ik heb geleverd heeft me gemaakt tot wie ik ben. Daarnaast is moeder zijn het leukste dat er is”, klinkt het trots bij Goedele Liekens in Het Nieuwsblad.

Meer nieuws over:

Goedele Liekens

Gerelateerde foto's:

Tuinfeest bij Goedele

Goedele Liekens - 16/09/2012

Nacht van de Vlaamse televisie Sterren 2012

Goedele Liekens - Hasselt - 24/03/2012

Lancering GDL

Goedele Liekens - Antwerpen - 20/06/2012

Gerelateerde bio's: