You are here

Goed nieuws voor de fans van 'Thuis'

13/08/2020 13:00-

Zolang is 'Thuis' al zeker te zien.

Bij ‘Thuis’ zijn ze volledig klaar om er weer in te vliegen. Eigenlijk zijn ze al een hele tijd terug aan het draaien op de set van ‘Thuis’ in Leuven, alleen is het tot 31 augustus wachten om ‘Thuis’ weer op tv te zien. Nog een goede twee weken en het is zover.
Woensdag was Radio 2 aanwezig op de set. Daar gaf Hans Roggen, de grote baas van ‘Thuis’, een woordje uitleg over hoe de opnames verlopen. “We zijn al aan het filmen sinds begin juni. Het is uiteindelijk wel gelukt om dit allemaal coronaproof te doen. In mei hebben we een grote startdag gehad met een proefopname, na een paar weken stil te liggen, en zijn we gaan zoeken naar hoe we ‘Thuis’ kunnen maken op een coronaveilige manier voor zowel de cast als de medewerkers achter de schermen.”

“Alle medewerkers, en ook onze cast, hebben de hele tijd mondmaskers aan. Behalve wanneer we in opname gaan, dan gaan ze af. Je kan geen gelaatsexpressie zien met die mondmaskers. Daarom hebben onze acteurs ze in ‘Thuis’ niet aan”, vertelt Hans Roggen.

Er staan best wel spannende dingen te gebeuren in ‘Thuis’, maar corona zal niet in de reeks opduiken. Daar zijn we het afgelopen halfjaar al meer dan voldoende geconfronteerd geweest. “De mensen in ‘Thuis’ hebben geen corona. Het is visueel niet zo aantrekkelijk, want je wil de acteur kunnen zien spelen. In september gaan we al op antenne. De opnames die nu bezig zijn, zijn voor oktober. Corona is niet gezellig. Het is geen aangenaam verhaaltje. Wij willen gewoon ’s avonds ontspanning geven en laten corona dan maar achterwege.”

Meer nieuws over:

Thuis