.
Bart Peeters en Gloria Monserez
zondag 18 februari 2024

Gloria Monserez: “Ik begrijp de discussie wel”

Zij werden vervangen

De afgelopen weken was er veel discussie rond het feit dat Bart Peeters wel opnieuw ‘De Droomfabriek’ mocht presenteren, maar Sabine De Vos en Rani De Coninck niet mochten terugkeren. Zij worden opgevolgd door Gloria Monserez.

“Ik begrijp dat de discussie leeft. Het is niet omdat het deze keer over mezelf gaat, dat ik de kritiek uit de weg ga. Maar het is niet zo dat VRT ons als presentatoren op het concept heeft geplakt. Het heeft niets met leeftijd te maken. Bart en ik zijn eerder toevallig samengebracht”, zegt Gloria in Dag Allemaal.

Bart en Gloria klopten die week aan bij productiehuis De Chinezen met een soortgelijk concept. Op die manier werden de twee samengebracht voor een samenwerking en niet veel later werd ‘De Droomfabriek’ opnieuw van onder het stof gehaald.

Voor Bart was het programma iets vertrouwd, maar voor Gloria was het meteen een sprong in het diepe. Zij kende het programma niet, want ze is pas twee jaar na de stop van het programma geboren.

“Ik was me er dus niet van bewust dat het zo iconisch was. Ik vond het wel cool dat ik met Bart mocht samenwerken, want hij is toch een legende, hé. Het begon me pas te dagen dat het best bijzonder was, toen ik het nieuws thuis vertelde, en aan de ouders van mijn beste vriend. 'Wát? En jij doet daar zo rustig over!', riepen ze.”

Bio van Bart Peeters en Gloria Monserez