.
Gloria Monserez
dinsdag 7 februari 2023

Gloria Monserez: “Goed dat erover gesproken werd” 

Dit hing als een donkere schaduw over de set 

Gloria Monserez speelt de hoofdrol in de nieuwe online reeks ‘Liefdestips aan mezelf’. En hoewel de insteek van de reeks met de liefde bij tieners misschien luchtig lijkt schuwt ze ook de zwaardere thema’s niet.

Een van die thema’s is zelfdoding. De moeder van het 17-jarige hoofdpersonage (gespeeld door Monserez) wordt namelijk opgenomen in de psychiatrie na een zelfmoordpoging.

Een onderwerp dat ook bijzonder tastbaar werd op de set. Regisseur Charlie Dewulf vertelde op dag twee van de opnames dat hun ouders beiden met suïcidale gedachten kampten, kort na de opnames stapten hun ouders ook los van elkaar uit het leven.

Gloria vertelt wat die boodschap met haar en haar collega’s deed: “Als je dat hoort, wil je vooral de beste sfeer creëren. Voor Charlie uiteraard. Maar ook voor ons, zodat we daar goed mee om kunnen gaan. En erover kunnen babbelen.”

Ze vindt het ook goed dat zo’n beladen thema’s open bespreekbaar is: “Als je met iemand kunt praten die het van zo dichtbij heeft meegemaakt, word je je daar veel bewuster van. Vaak heb je geen idee van wat mensen doormaken in hun hart of hoofd. Het is goed om daar nog eens op gewezen te worden.”

Bio van Gloria Monserez

Meer Over:

Gloria Monserez